Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017
PDF Εκτύπωση E-mail

Αυτοματισμοί κτιρίων
Συναγερμός πυρκαγιάς
Οι ανιχνευτές καπνού σε διάφορες θέσεις στο κτίριο είναι τα κύρια στοιχεία σε ένα σύστημα πυρανίχνευσης . Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες λειτουργίες, π.χ. άναμμα φώτων και σβήσιμο ανεμιστήρων στην περίπτωση μιας πυρκαγιάς.

Διατάξεις κατάσβεσης πυρκαγιάς
Ο έλεγχος και η παρακολούθηση της διάταξης κατάσβεσης πυρκαγιάς μπορεί να εφαρμοστεί με τη χρήση ενός ακριβού βραδύκαυστου καλωδίου. Ο έλεγχος και η παρακολούθηση των περσίδων αερισμού και του αέρα από τις μονάδες ανεφοδιασμού.

Έλεγχος φωτισμού
Τοπικός ή κεντρικός έλεγχος ενιαίος ή πολλαπλός στα φώτα με βάση το ρολόι πραγματικού χρόνου, διακόπτες φωτισμού, ανιχνευτές κίνησης, αισθητήρες έντασης φωτός ή τηλεχειρισμός. Dimming σε όλους τους τύπους φώτων, προγραμματισμός σεναρίων στα φώτα.

Έλεγχος στα ρολά
Έλεγχος της θέσης των ρολών (αλλά και της γωνίας σε γρίλιες ) τοπικά ή κεντρικά, μέσο μπουτόν ή τηλεχειριστηρίου. "Όλα επάνω " ή "όλά κάτω " και έλεγχος πολλών ταυτόχρονα ρολών.
Αυτόματος έλεγχος βασισμένος στην ταχύτητα αέρα ή την ένταση φωτός.

Θέρμανση
Έλεγχος θερμοκρασίας σε κάθε δωμάτιο, ανάλογα με το χρόνο της ημέρας , την παρουσία προσώπων και την κατάσταση των επαφών παραθύρων. Καθορισμός του συνόλου των σημείων και επιτήρηση θερμοκρασίας από ένα κεντρικό PC. Τοπικός αλλά και εξ αποστάσεως έλεγχος του συνόλου των σημείων.

Παράθυρα και πόρτες
Παρακολούθηση στις πόρτες και τα παράθυρα μέσο μαγνητικών επαφών ή ανιχνευτών θραύσης γυαλιών. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με τον έλεγχο θερμοκρασίας δωματίου για αυτόματη διακοπή της θέρμανσης όταν το παράθυρο είναι ανοικτό.

Επιτήρηση ενέργειας
Επιτήρηση της κατανάλωσης ενέργειας, υγρών και αερίου σε πολλά σημεία ταυτόχρονα εντός κτιρίου μέσο των μονάδων που μετρούν παλμούς. Δυνατότητα μετάδοσης των τιμών στο κεντρικό PC σε απόμακρη θέση μέσο GSM modem, auto-dial modem ή Διαδίκτυο.

Έλεγχος και παρακολούθηση μέσο GSM
Τα καθορισμένα από το χρήστη μηνύματα SMS μπορούν να σταλούν σε ένα ή περισσότερα κινητά τηλέφωνα σε περίπτωση συναγερμού. Είναι επίσης δυνατό να ζητηθεί να ληφθούν τα στοιχεία μέσο των μηνυμάτων SMS ή να διακοπούν οποιεσδήποτε έξοδοι ..

HMI's
Η κατάσταση των εισόδων -εξόδων στην εγκατάσταση μπορεί να οπτικοποιηθεί και να ελεγχθεί από διάφορα σημεία με τη βοήθεια των οθονών επαφής , text displays ή LED με μιμικά panels.
Το Wed-server πρόγραμμα του Dupline επιτρέπει αυτόν τον έλεγχο και την παρακολούθηση μέσο του ενός τοπικού δικτύου ή του Διαδικτύου.

Διασύνδεση του συστήματος διαχείρισης κτιρίων
Διάφορα Dupline δίκτυα , κάθε ένα από τα οποία ελέγχει ένα τμήμα στο κτίριο, μπορούν να συνδεθούν μέσο ενός ανοικτού πρωτοκόλλου με εύκολα και προσβάσιμα δεδομένα, ώστε ολόκληρο το δίκτυο να μπορεί να είναι διασυνδεμένο σε οποιοδήποτε τύπο συστήματος διαχείρισης κτιρίων.


        


a21

Έξυπνες λύσεις για την αυτοματοποίηση κτιρίων και κατοικιών
Η Εγκατάσταση του συστήματος bus του Dupline εισάγει έναν νέο τρόπο εκτέλεσης της καλωδίωσης και προγραμματισμού ενός συστήματος κτιριακής αυτοματοποίησης. Το σύστημα είναι εύκολο και επεξεργάσιμο σε όλες τις φάσεις του έργου, καθώς λύνει τις εφαρμογές με τον οικονομικότερο τρόπο. Η διευθυνσιοδότηση και η διαμόρφωση του προγράμματος είναι απλή , τα εργαλεία είναι λίγα και εύχρηστα , και η τοπολογία καλωδίωσης είναι ελεύθερη . Λόγω της υψηλής αντοχής έναντι θορύβου του Dupline, δεν απαιτείται κανένα ειδικό καλώδιο και το ζεύγος -bus μπορεί να ακολουθήσει κοινή όδευση καλωδίωσης με τα ισχυρά ρεύματα , ενώ στην περίπτωση που φέρει ίδια μόνωση μπορεί ακόμη να αποτελεί και αγωγούς εντός του ίδιου καλωδίου . Συνεπώς , και η ισχύς και η ικανότητα επικοινωνίας που απαιτούνται από τους αισθητήρες -εισόδους και τις εξόδους του συστήματος κτιριακής αυτοματοποίησης είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την εγκατάσταση . Η χρήση των ευφυών μονάδων Dupline, όπως διακόπτες φωτισμού , ανιχνευτές κίνησης , αισθητήρες θερμοκρασίας και τα απομακρυσμένα ρελέ , καθιστούν την εγκατάσταση εύκολη και ευέλικτη , επειδή απλοποιείται πλέον η ανάγκη να περαστούν όλες οι επιστροφές στο κέντρο της εγκατάστασης .Η κύρια γεννήτρια σήματος Dupline προσφέρει δυνατότητα επιτήρησης όλων των λειτουργιών που πρέπει να παραμετροποιηθούν . Παραδείγματος χάριν , μία λειτουργία σεναρίου επιτρέπει σε μια είσοδο να προκαλέσει τη μετατροπή των πολλών αποτελεσμάτων ταυτόχρονα , και με τη λειτουργία πραγματικού χρόνου , οι έξοδοι μπορούν να προγραμματιστούν για να ανάβουν ή να σβήνουν στους συγκεκριμένους χρόνους της ημέρας ή και κατά τη διάρκεια όλων των ημερών της εβδομάδας . Οι προκαθορισμένες λειτουργίες εντός του κύριου μενού προγραμματισμού , όπως ο έλεγχος θερμοκρασίας , ο έλεγχος των ρολών , το σύστημα συναγερμού και τα σενάρια φωτισμού καθιστούν εύκολη την παραμετροποίηση του συστήματος.

a20

Έξυπνες λύσεις για τον κτιριακό αυτοματισμό και τα σπίτια
Οι κτιριακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σήμερα σε ένα μεταβατικό στάδιο . Οι συμβατικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μπορούν να εκπληρώσουν πολλούς στόχους , αλλά όταν οι λειτουργίες του κτιρίου γίνονται βαθμιαία όλο και περισσότερο σύνθετες , και όσο οι απαιτήσεις για αλληλεπίδραση μεταξύ τους αυξάνεται , γίνεται πλέον απαραίτητη μια διαφορετική τεχνολογία εγκαταστάσεων . Το installation bus του Dupline είναι η λύση . Το Dupline είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα , το οποίο συνδέει τον έλεγχο και την παρακολούθηση του φωτισμού , των ρολών , της θέρμανσης , του κλιματισμού και της ασφάλειας . Το Dupline δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την κατανάλωση ενέργειας, την άνεση και την ασφάλεια στο κτίριο . Η λειτουργία , το service και η συντήρηση απλοποιούνται , με την πλήρη επισκόπηση των σημάτων οποτεδήποτε και από οπουδήποτε . Η σειρά προϊόντων Dupline περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων τμημάτων κτιριακής αυτοματοποίησης , όπως οι ευφυείς διακόπτες φωτισμού , οι ανιχνευτές κίνησης , οι αισθητήρες έντασης φωτισμού , οι αυξομειωτές έντασης φωτισμού , τα relay, και οι θερμοστάτες . Όλες οι μονάδες σε ένα τμήμα χρησιμοποιούν το ίδιο ζεύγος καλωδίων για να συνδεθούν με την κύρια γεννήτρια σήματος Dupline, η οποία καθιστά εφικτή την εφαρμογή ευφυών λειτουργιών σε συνδυασμό σημάτων από τα διαφορετικά συστήματα bus. Σε σχέση με μια παραδοσιακή εγκατάσταση , η καλωδίωση ενός συστήματος Dupline είναι πολύ απλούστερη και η ευελιξία για αλλαγές και επεκτάσεις αυξάνεται σημαντικά . Στα μεγαλύτερα κτίρια , πολλές ταυτόχρονα γεννήτριες σήματος Dupline μπορούν να συνδεθούν μέσο RS485 ή Ethernet για την ανταλλαγή δεδομένων , παρέχοντας έτσι ένα ασφαλές σύστημα , όπου οποιοδήποτε σφάλμα καλωδίων , έχει επιπτώσεις μόνο στο συγκεκριμένο τμήμα του κτιρίου.